Svijanské pivo

O pivu Svijany
Pivovaru Svijany se povedl za posledních několik desítek let husarský kousek. Z téměř zapomenutého pivovaru, kterému hrozilo na konci tisíciletí úplné uzavření, se vyhoupl do popředí zájmu českých pivařů. Proč? Zdejší piva jsou stále stejná, jako tomu bylo v polovině minulého století, kdy získalo české pivo světový věhlas. Ve Svijanech se pivo stále vaří dvourmutově, zlatý mok tu kvasí v otevřených kádích na spilkách a pomalu zraje v ležáckých sklepích při nízkých teplotách. Celý proces vaření tu vnímají jako pravé řemeslo, vkládají do něj veškerý svůj um, roky zkušeností i spoustu energie. Moderní technologie mají místo jen tam, kde nijak neovlivní tradiční výrobní procesy. Proto se pivovar řadí mezi významné zaměstnavatele v regionu, stále zde platí, že nejlepší pivovarskou práci odvádějí lidé.

Přijďte se do pivovaru na vlastní oči přesvědčit, jak výroba probíhá. S průvodcem si projdete všechny provozy a exkurzi zakončíte s půllitrem piva načepovaného z ležáckého tanku v ruce. Exkurze můžete objednávat zde.

Napište nám
Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací