Zámecké slavnosti ve Svijanech 2019

 

 

10. června 2019; cestujsdetmi.cz: Zámek Svijany oslaví třetí výročí svého otevření již tradičními Zámeckými slavnostmi. Bohatý celodenní program nabídne zábavu pro celou rodinu, nebudou chybět stánky s občerstvením a na čepu samozřejmě Zámecký Máz. Zámecké slavnosti proběhnou již v sobotu 22. června.

 

ZÁMECKÉ SLAVNOSTI VE SVIJANECH 2019

To je program pro celou rodinu

Své brány otevře zámek návštěvníkům v 9.00 hodin ráno. Program zahájí o 30 minut později svým vystoupením na hlavním nádvoří mladá zpěvačka Michaela Mervartová, která na slavnostech sklidila úspěch již v minulých letech. Následovat bude kouzelnická show, vystoupení klauna nebo výstup kejklíře a žongléra. 

Významným bodem programu bude slavnostní naražení sudu Zámeckého Mázu, piva jež vzniklo před třemi lety na počest otevření zámku veřejnosti a od té doby je oblíbenou stálicí mezi svijanskými pivy. „Snažíme se program sestavovat tak, aby si na něm každý našel to své. Pro děti například chystáme prohlídky zámku s pohádkovými bytostmi, které v minulých letech sklidily obrovský úspěch. Nově pro návštěvníky slavností připravujeme například projížďky v historickém kočáře,“ komentuje přípravy na slavnosti Libor Stejskal, manažer Zámku Svijany.

Slavnostmi nebude žít jen hlavní nádvoří, ale celý areál zámku. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky dávných řemesel, budou si moci vyzkoušet střelbu z kuše na historické střelnici nebo otestovat svou mušku při lukostřelbě. Koho střílení neláká, může se vžít do role prehistorické hospodyně a pustit se do vlastnoručního pečení chleba v peci z doby bronzové, která je v provozu jen pár dní v roce. O suchém chlebu však návštěvníci zámku během slavností rozhodně nebudou. Bude je čekat celá řada stánků s občerstvením, ze kterého si vyberou i ty nejmlsnější jazýčky. Namátkou z nabídky zmiňme rolovanou zmrzlinu, královské topinky nebo vepřovou kýtu. A k tomu samozřejmě svijanské pivo.

Při tvorbě programu ve Svijanech nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky slavností. Ti se budou moci vyřádit na skákacím hradě, svézt se na ponících z Mini ZOO Hrabětice, nebo vyzkoušet dobový kolotoč. Těšit se mohou také na pohádkové prohlídky zámku, které budou probíhat během celého dne. Zámecká paní, rytíř nebo princezna děti seznámí se zámkem i jeho okolím a pro ty nejmenší budou připraveny i zábavné úkoly.

Fanoušci pivního moku pak jistě ocení možnost vydat se na prohlídku Pivovaru Svijany za zvýhodněnou cenu. Protože o prohlídky bývá velký zájem, je třeba si předem rezervovat místo prostřednictvím rezervačního formuláře na stránkách Zámku Svijany. Rezervace online jsou možné do 21. 6. do 20.00 hodin. V den konání slavností budou informace o prohlídkách dostupné na recepci pivovaru.

 

Zdroj: cestujsdetmi.cz

Napište nám